Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

18 04 2019 03

Met het standaardiseren van verkeersdata is nog veel winst te behalen, stelt Robin Huizenga van PTV Group. Publieke en private partijen werken volgens hem nog te vaak met verschillende definities en formaten van data. Een goede verwerking van data voor verkeerskundige analyses en berekeningen is op die manier vaak onnodig lastig, duur en een tijdrovende bezigheid. Maar de komst van Mobility as a Service kan volgens hem voor een versnelde doorbraak zorgen.

Huizenga onderbouwt dit met een voorbeeld. PTV Group levert in het kader van Talking Traffic een programma waarmee de verkeersdrukte voor over een paar minuten voorspeld kan worden. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van diverse externe databronnen. Die moeten bij elkaar gebracht worden. Maar dat is lastig, zegt hij. “Iedere partij hanteert weer andere uitgangspunten van het in kaart te brengen gebied. Maar ook de definities van de data zelf verschillen, alsmede de formaten waarin deze data beschikbaar wordt gesteld. En dan moet je nog rekening houden met dynamische verkeerssituaties: lang niet iedere databron geeft informatie uit spits- of wisselstroken weer.”

Dit is alleen nog maar een voorbeeld uit Nederland, zegt Huizenga. Laat staan dat je gegevens uit meerdere landen naast elkaar moet leggen. Nogal essentieel voor een partij als PTV Group met meer dan 100.000 klanten verspreid over 140 landen.

Lees verder

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box