Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

07 02 2019 04

Een elektrische deelstep, mobiele laadapparatuur voor elektrische auto’s en sensoren in het wegdek die het verkeer meten maar ook weten of er bij vorst al zout gestrooid is. Het zijn een paar voorbeelden van de start-ups die afgelopen week door een jury werden uitgekozen om in de derde editie van Mobility Lab aan de slag te gaan. Met Mobility lab willen de initiatiefnemers, waaronder de Verkeersonderneming, start-ups uitdagen innovatieve bereikbaarheidsoplossingen te bedenken.

Zeventig start-ups meldden zich aan voor deze derde editie. Hiervan mochten vijfentwintig zich aan de jury presenteren. De jury koos uiteindelijk veertien startups die de komende tijd hun prototype in de praktijk mogen testen.

In deze lijst staat Bird, dat elektrische deelsteps aanbiedt op ritbasis. Captain.AI is er ook op te vinden. Het bedrijf ontwikkelt software waarmee veilig autonoom varen mogelijk wordt.Cargoroo is een elektrische deel-bakfiets. DEEL faciliteert groepen bewoners bij het oprichten van een coöperatie om auto’s te delen. Deel.auto zijn meerdere deelproducten in één systeem, van elektrische scooter tot bestelwagen.

Lees verder

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box