Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

18 03 2018 04

De eerste pilot met slimme verkeerslichten van Goedopweg in de regio Utrecht is gestart.

UTRECHT - Dennis Straat, gedeputeerde mobiliteit, en Arwin Brouwer, directeur van Brouwer Transport en Logistiek, reden op 15 maart het eerste rondje mee in de eerste connected vrachtwagen van Brouwer Transport en Logistiek, die via boordapparatuur in de vrachtwagen communiceert met slimme verkeerslichten op de N201. Door deze techniek kan de doorstroming, leefbaarheid en bereikbaarheid van de regio Utrecht worden verbeterd.

Gedeputeerde Dennis Straat heeft hoge verwachtingen van de pilot: Met meer en bredere wegen alleen red je het niet. De bestaande capaciteit kan nog veel beter worden benut. Als dit werkt, kunnen we het op veel meer plaatsen inzetten.

Pilot met lokaal vrachtverkeer van Brouwer Transport

In de pilot met Brouwer Transport wordt gekeken naar het prioriteren van lokaal vrachtverkeer op N201 met behulp van slimme verkeerslichten (zogenaamde ivris, intelligente verkeersregelinstallaties) en het effect hiervan op de doorstroming. Dit gebeurt door de vrachtwagens van Brouwer Transport te voorzien van een connected device. Via het bestaande telecomnetwerk wordt voortdurend data uitgewisseld en vindt communicatie plaats tussen het vrachtverkeer en de verkeerslichten.

Lees verder

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box