Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

12 12 2018 03

Onderzoeksbureau TNO en AVL, leverancier van testsystemen, gaan samen werken aan een systeem voor het valideren van ADAS-systemen en zelfrijdende voertuigen. Tijdens een validatie kijken onderzoekers of een nieuw rijsysteem geen storingen of ongewenste neveneffecten veroorzaakt. Dit is volgens de bedrijven belangrijk, maar tegelijk ook een grote hindernis voor de lancering van nieuwe technieken. Door samen te werken verwachten TNO en AVL het proces te kunnen versnellen.

Verificatie en validatie van complexe geautomatiseerde rijfuncties is moeilijk, stellen TNO en AVL. Vooral het laten zien dat ze goed werken in alle mogelijke situaties en onder alle omstandigheden, vormt volgens hen een nieuwe uitdaging. Het kost namelijk erg veel tijd.

Voordat een ‘gewone’ auto door de autoriteiten wordt goedgekeurd, heeft hij al honderdduizenden kilometers gereden. Zou dezelfde aanpak zou worden toegepast op voertuigen met een hogere mate van automatisering, dan zouden miljarden kilometers aan wegtesten nodig zijn. Dat klinkt en is ook bijna onmogelijk.

Lees verder

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box