Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

09 08 2018 01

De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft aangeklopt bij Tesla voor meer informatie over enkele tweets van topman Elon Musk over het van de beurs halen van het bedrijf. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Musk zette dinsdag de beurs redelijk op zijn kop door in een kort tweetje de mogelijkheid tot een vertrek van de beurs te noemen. In een volgend bericht op Twitter claimde hij dat de financiering die daarvoor nodig is, volgens analisten zo'n 60 miljard dollar, al rond is. Aandeelhouders zouden enkel nog moeten instemmen met het plan, dat afhankelijk is van een bepaalde, hogere beurswaarde van Tesla. Het bedrijf steeg vervolgens 11 procent op de beurs.

Als de financiering niet écht al rond is, is er mogelijk sprake van beursfraude door Musk. De SEC heeft vragen gesteld over de onderbouwing van de uitspraak over de financiering. Ook wilde de toezichthouder weten waarom Musk - een fervent twitteraar - het koersgevoelige nieuws deels via Twitter in plaats van via een officiële verklaring bekend heeft gemaakt.

Lees verder

Tags: Factory

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box