Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

26 04 2018 04

Eindhovense zonneauto startup Lightyear gaat partnership aan met EDAG

In 45 dagen tijd heeft Lightyear in een Series-A investeringsronde onder ruim 60 investeerders het totale investeringsbedrag naar 5 miljoen opgeschroefd. En er is uitzicht op nog meer. CEO Lex Hoefsloot maakte dat vandaag bekend tijdens een presentatie op de Hannover Messe, in het bijzijn van prins Constantijn.

Qurein Biewenga, CFO van Lightyear, noemt het “heel motiverend” om te zien hoeveel interesse en steun er is voor Lightyear. “In een onvoorzien korte periode werd deze serie A-financieringsronde zelfs overtekend. Het beste aspect was de interesse en steun die we hebben gekregen van onze huidige en nieuwe aandeelhouders en onze kopers van Signature en Pioneer edities. Hun feedback is een geweldige hulpbron voor ons”.

De Eindhovense startup ontwikkelt een exclusief, 5-persoons, zon-aangedreven elektrisch voertuig met grote range. Het voertuig stelt de gebruiker in staat om maanden te rijden zonder op te laden vanuit het net, afhankelijk van de locatie. De ambitie van Lightyear is “om een zonne-auto te ontwikkelen voor het brede publiek en daarmee een duurzame oplossing te bieden voor de groeiende mobiliteitsvraag wereldwijd”. Doordat de zonne-auto opgeladen kan worden met zonne-energie en een gewoon stopcontact is het niet nodig om een eerst een speciale oplaadinfrastructuur aan te leggen zoals bij gewone elektrische auto’s.

Lees verder

Tags: Factory

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box