Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

04 04 2018 04

De komst van de zelfrijdende auto lijdzaam afwachten heeft niet veel zin. De technologie die bestuurders nu al helpt om veiliger te rijden, zou meer gepromoot moeten worden. Dat schrijft adviseur Richard van de Werken in een bijdrage die is genomineerd voor de Nationale Verkeersveiligheids Prijs.

Het duurt nog zeker vijftien tot twintig jaar voor we echt de vruchten plukken van de zelfrijdende auto, stelt Van de Werken, adviseur bij Hastig, distributeur van TomTom verkeersdata voor Europa, zowel historisch als realtime. Hij wijst op het gegeven dat het lang duurt voor techniek die nu beschikbaar is, in elke auto aanwezig is.

Het is daarom verstandiger om de technologie die nu al beschikbaar is, te gebruiken om bestuurders beter toe te rusten, zegt Van de Werken. Dat komt volgens hem de verkeersveiligheid en duurzaamheid ten goede. Als voorbeeld van beschikbare technologie noemt hij een connected TomTom navigatiesysteem, een safedrivepod en een mobileye – een pakket dat ‘niet meer kost dan een nieuw set banden.’

Lees verder

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box