Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

AND
De Nederlandse kaartenmaker AND en de Duitse auto-onderdelenfabrikant Continental maken sinds deze maand samen slimme HD-navigatiekaarten. beide bedrijven spelen hiermee in op de komst van de zelfrijdende auto.


Die slimme kaarten die ze samen gaan maken, zijn kaarten die continu verrijkt worden met data die wordt opgepikt door camera’s en sensoren in auto’s. “Eigenlijk alles dat wordt opgepikt en dat we kunnen gebruiken”, zegt Arjan Spigt van AND. “Je moet daarbij denken aan data als verkeersborden en belijning.”

Moderne eisen
Die data is belangrijk voor de zelfrijdende auto’s, zegt hij. “Want met zulke gegevens weet die auto straks waar die zich bevindt en hoe die moet rijden en moet reageren in het verkeer.”

Het gaat echt om een samenwerking, benadrukt Spigt. Dus beide partijen brengen hun expertise in. Zo heeft Continental veel ervaring met cloud services en het verzamelen en verwerken van locatie-gebaseerde gegevens. En AND heeft kennis van kaarten maken en onderhouden. Het beste van twee werelden komt dus samen, zeggen ze bij de kaartenmaker uit Capelle aan den IJssel. En dat is volgens hen hard nodig, want de huidige manier van kaarten maken, voldoet niet meer aan de moderne eisen.

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box