Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

GVB is in september 2017 een proef gestart met het SHIELD+ systeem op 7 trams. Dit systeem is een combinatie van 3 smart camera’s - met software - die op de voorkant en zijkanten van de tram worden bevestigd. Het systeem fungeert als extra hulpmiddel om andere verkeersdeelnemers te signaleren, onder andere in de dode hoek. De techniek wordt nu al met succes toegepast op personen- en vrachtwagens. GVB hoopt met dit systeem de veiligheid te verhogen, het aantal aanrijdingen in de alsmaar drukker wordende stad verder te laten afnemen en de schade aan eigen materieel te verlagen.

“Het wordt steeds drukker in de stad en dat zorgt voor meer kleinere incidenten. Wij doen er vanuit onze kant alles aan om het tij te keren en de veiligheid te verbeteren. Met de Shield+ gaan onze bestuurders als het ware met een extra paar ogen op pad”, aldus Alexandra van Huffelen, algemeen directeur GVB. “Ik wil wel benadrukken dat veilig verkeer een gedeelde verantwoordelijkheid is van álle weggebruikers. Laat je dus niet afleiden en blijf alert in het drukke verkeer: een tram staat nu eenmaal niet in een split second stil na het remmen.”

Het  SHIELD+ systeem van Mobileye* maakt gebruik van de speciaal ontwikkelde voetganger, fietser- en voertuigdetectie algoritmes. Het SHIELD+ systeem kan op basis van deze algoritmes nauwkeurige detecties uitvoeren, om voetgangers, fietsers en voertuigen die zich in de dode hoek en voor de tram bevinden, te signaleren. Aan de hand van deze detecties kunnen betrouwbare waarschuwingen aan de bestuurder worden gegeven. Daarnaast heeft het SHIELD+ systeem de unieke eigenschap om te kunnen bepalen welke route de voetganger, fietser en/of het voertuig gaat afleggen, waardoor ‘valse waarschuwingen’ tot een minimum worden beperkt.

V-tron B.V. is distributeur van Mobileye en SHIELD+ binnen de BeNeLux. Daarnaast is V-tron B.V. leverancier van meerdere voertuigtelematica oplossingen. In de loop der jaren is de portfolio uitgebreid door de toenemende markt/ klantvraag naar een eigen ontwikkeling op het gebied van rijgedrag analyse, ongeval preventie en carsharing. De samenwerking met GVB biedt voor V-tron B.V. nieuwe kansen om de verder veranderende markt te bedienen met op maat oplossingen.

Voor meer informatie over SHIELD+ gaat u naar de website: www.dodehoekdetectie.eu

*Mobileye heeft zich, sinds de oprichting in 1999, volledig toegelegd op ‘Machine Vision Technologie voor mono-camera’s’. Inmiddels levert Mobileye zijn ‘System-on-chip’ technologie wereldwijd aan autofabrikanten voor de ontwikkeling van specifieke ongeval preventie systemen. Er zijn tot nu toe meer dan 3 miljoen voertuigen uitgerust met een van Mobileye afkomstige toepassing.
 Voor meer informatie: www.mobileye.com

V tron Logo


Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box