Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

EINDHOVEN - De techniekopleidingen van het Summa College verhuizen per augustus 2018 naar de Brainport Industries Campus (BIC) bij Eindhoven Airport. Summa gaat daar een forse ruimte van 5600 vierkante meter huren. 

694

Dat hebben beide partijen bekendgemaakt nu de contracten zijn getekend. BIC moet de 'fabriek van de toekomst' worden waar high tech maakbedrijven en onderwijsinstellingen samenwerken in hypermoderne gebouwen. De bouw kan binnenkort beginnen, de voorbereidingen zijn al begonnen. De namen van de eerste bedrijven die zich er volgend jaar zeker gaan vestigen zijn initiatiefnemer KMWE, Biesheuvel Techniek en Festo. 

Summa College is bezig met de uitvoering van een groot huisvestingsplan waarbij opleidingen vaak de nabijheid van bedrijven opzoeken. Zo gaan autotechniekopleidingen (deels) naar de Automotive Campus in Helmond en is er een afdeling die gevestigd is bij Eindhoven Airport. Dat speelt ook bij de verhuizing van de 1600 leerlingen van Summa Techniek, Summa Procestechnologie, Teclab en Fablab van de Frederiklaan naar BIC in de bossen bij het vliegveld. Daar kunnen de mbo'ers gebruikmaken van de high tech-apparatuur en kennis van bedrijven. 

,,Het gaat niet alleen om een fysieke verhuizing, maar ook om een cultuurverandering”, zegt Petra van Lange, lid College van Bestuur van het Summa College. ,,Er moet behoorlijk worden ‘omgedacht’ om te komen tot een nieuw onderwijsconcept. Daarom zijn we met de maakindustrie in gesprek over wat we samen kunnen doen. Bijvoorbeeld over de plaatsing en het gebruik van machines. De huidige ontwikkelingen bieden veel kansen om zaken anders aan te pakken. Zoals een openstelling van vijftig weken per jaar, net als de bedrijven in de maakindustrie.”

Tags: Engineer

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box