Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

Zijn bachelor en master aan de Technische Universiteit Eindhoven haalde hij cum laude, dus het promotieonderzoek van Marvin Raaijmakers moest wel iets bijzonders worden. Hij ging ervoor naar Audi in Duitsland, waar hij vanuit de TU/e-afdeling Mathematics and Computers Science jarenlang onderzoek deed naar manieren om de omgeving van een autonoom rijdende auto beter in kaart te brengen. Raaijmakers keek vooral naar één lastig obstakel op dat terrein: rotondes.

Naamloos
Hoe gek dat ook mag klinken, er was tot voor kort nog geen goed onderzoek gedaan naar het overwinnen van dat obstakel. Dat maakt de studie van Raaijmakers des te belangrijker.

In samenwerking met Audi-onderzoekers heeft Raaijmakers gewerkt aan het verbeteren van de techniek en de omgeving van de auto beter in beeld te krijgen. Zijn onderzoek begon met het verbeteren van de observaties uit de sensoren. Autonoom rijdende auto's gebruiken die sensorgegevens niet alleen om de infrastructuur rond het voertuig te observeren, maar ook om het vervolg van de weg te voorspellen.

Raaijmakers ontwikkelde daarvoor een nieuwe methode, gebaseerd op verschillende hypotheses voor het weergeven van het wegdeel dat nog moet komen. Het idee achter dit model is dat het rijgedrag van een autonome auto niet gebaseerd is op de meest waarschijnlijke hypothese over hoe de weg verder gaat, maar op een verzameling van alle aannemelijke hypotheses, waaronder de mate van zekerheid van deze hypothesen. Dit biedt een veel sterker informatiefundament over de weg waarop de auto rijdt, waardoor een veiliger keuze wordt gemaakt over zijn positie op de weg.

Lees verder.

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box