Nieuws-overig
  • Nieuwsbrief

06 07 2017 04

Het oplossen van fileproblemen komt weer een stapje dichterbij: Praktijkproef Amsterdam (PPA) heeft fase 2 van de 3 afgerond. Onderdeel hiervan was een succesvolle proef bij concerten van de Toppers, waarbij 200.000 bezoekers dankzij pushberichten en social media sneller op bestemming waren.

Dit resultaat kwam tot stand dankzij gelijkwaardige samenwerking van marktpartijen, wegbeheerders en stakeholders. Als het in de regio Amsterdam werkt, kan het in principe in elke andere stad en regio ter wereld. Vanuit die gedachte test PPA hoe nieuwe technieken langs de weg en in de auto tot minder files, veiliger verkeer en een schonere stad kunnen leiden. Zo is onderzocht hoe een netwerk van verkeerslichten zich automatisch kan aanpassen aan de hoeveelheid verkeer in de regio. Of hoe meldingen via smartphones en navigatiesystemen automobilisten helpen bij het kiezen van de snelste route.

Grenzen verleggen
Het slagen van fase 2 geeft groen licht voor het breder toepassen van geïntegreerde innovatieve systemen langs de weg en in de auto. In de laatste fase van PPA, tussen 2017 en 2020, worden diensten getest die voortkomen uit gegevens van voertuigen, navigatiesystemen en verkeerscentrales. Serviceproviders, de auto-industrie en wegbeheerders gaan hierin samenwerken. Daarnaast verlegt PPA de focus naar buiten de Amsterdamse grenzen. Succesvolle onderdelen van de proef zullen dan ook in andere regio’s in het binnen- en buitenland worden getest.

Lees verder

Tags: Mobility

Overig nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box