Nieuws-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

ace

Helmond, 12 juli 2019

ACE Student Award 2019 gaat naar onderzoek over het digitaal testen van dakindrukkingen bij elektrische voortuigen

Ronald Feijns, kersverse afstudeerder van Fontys Automotive, won op 11 juli 2019 de Student Award 2019 van het Automotive Center of Expertise ACE.Zijn afstudeeropdracht voerde hij uit bij Altran Engineering. Het onderzoek ging over het testen van dakindrukkingen bij elektrische voertuigen. Normaal wordt dit fysiek gedaan, maar Ronald heeft dit nu digitaal opgezet.

Veiligheid inzittenden
Ronald: “Dakindrukking is een test om de veiligheid van inzittenden te waarborgen. Met deze digitale test kan nu al in een vroeg stadium van het ontwerpproces rekening gehouden worden met deze eis. Ik vind het geweldig dat ik deze award gewonnen heb.” Naast de ACE Student Award krijgt hij een 3- of 4-daagse Formule 1 reis naar een GP in Europa voor 2 personen (inclusief vlucht, hotel en race) aangeboden.

ACE Student Award 2019
ACE heeft deze Student Award in het leven geroepen om de kennis en innovatie in de automotive bedrijven zichtbaar te maken. Vier genomineerde studenten van Fontys en de HAN presenteerden hun onderzoek op 11 juli op de Automotive Campus in Helmond aan een driekoppige jury en aan vertegenwoordigers van de automotive industrie en het onderwijs. Rik Baert,voorzitter van de jury en lector Future Powertrain bij Fontys Hogescholen:“We hebben vier goede én leuke projecten mogen beoordelen. Bij de beoordeling hebben we nadrukkelijk gekeken naar de bruikbaarheid en duurzaamheid van het resultaat van het onderzoek voor het bedrijf. Daardoor werd Ronald de winnaar.”

Met deze Award geeft ACE tevens een podium aan excellente studenten.Naast aandacht voor de afstudeeropdrachten zijn vier excellente studenten in het zonnetje gezet omdat zij binnen hun hbo-opleiding ook de pre master voor de TU/e hebben behaald.

 

AutomotiveNL gerelateerd nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249  CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box