Nieuws-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

20151003 HHT A1x diap fc
Van 17 t/m 21 oktober jl. vond de Equip Auto plaats in Parijs. Eén van de grootste internationale automotive aftersales-events in Europa. Op de beurs presenteerden Nederlandse organisaties (AND Map Technologies, Automotive Campus, Battery Safety Solutions, Brightlands Materials Center, Holst Centre, iDTools, Lightyear, Pentacon, Solliance, Technolution, Eindhoven University of Technology en Vialle Autogas Systems) zich op het Holland High Tech paviljoen van AutomotiveNL en RAI Automotive Industry.


Het paviljoen was vormgegeven in de welbekende oranje Holland stijl ‘Gobal Challenges, Smart Solutions’. De standhouders presenteerden hun product, service of concept en er waren veel netwerkmogelijkheden met nationale en internationale bezoekers.

Bezoek directeur FIEV en directeur Equip Auto
Op dinsdag 17 oktober brachten de directeur van FIEV (vereniging van automotive toeleveranciers) en de directeur van Equip Auto een kort bezoek aan het Holland High Tech paviljoen. Beide directeuren gaven aan erg blij te zijn met de Nederlandse aanwezigheid. Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL, introduceerde de Nederlandse exposanten en vertelde vol enthousiasme dat we klaar zijn voor de samenwerking met Frankrijk!

Holland Day
Op 18 oktober vond de Holland Day plaats, een dag waarop de Nederlandse oplossingen voor de internationale uitdagingen centraal stonden. Tijdens deze dag is Nederland in Frankijk stevig op de kaart gezet als samenwerkingspartner voor High Tech oplossingen in de automotive- en mobiliteitsbranche. Verschillende exposanten presenteerden in een pitch op de stand hun oplossingen. Dit werd ondersteund door een enthousiasmerende speech van Jeroen Heijs namens het ministerie van Economische Zaken. Hij sprak over het innovatieve en internationale karakter van de Nederlandse mobiliteitssector.

De Nederlandse ambassadeur Pieter de Gooijer bevestigde in zijn speech de wens van Nederland om met Frankrijk samen te werken op het gebied van nieuwe mobiliteit en gaf daarbij aan dat de ambassade dit actief zal ondersteunen. De ambassadeur liet zich door de standhouders informeren over de High Tech oplossingen uit Nederland en zal zijn netwerk inzetten om de Nederlands-Franse samenwerking verder te brengen.  

Partners for International Business Smart- en Green Mobility
Eén van de stands op het Holland High Tech paviljoen was ingericht door een aantal organisaties van het ‘Partners International Business (PIB)’ Frankrijk programma. Dit is een Nederlands – Franse samenwerking op het gebied van Smart- en Green Mobility. Het doel van de PIB is het verbeteren van de algehele positie van de Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen gespecialiseerd op het gebied van Smart- en Green Mobility in Frankrijk.

Deze beurs was een goede gelegenheid voor het collectief om zich aan Frankrijk te presenteren. Daarnaast had de Nederlandse ambassade voor hen een bezoek georganiseerd aan het parallel georganiseerde evenement AUTONOMY & The Urban Mobility Summit. Dit evenement sluit qua thema goed aan bij de Nederlandse beleidsdoelstellingen en het PIB-consortium.

Door de samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en de overheid waren de deelnames aan beide evenementen succesvol, waarbij veel nieuwe contacten gelegd zijn. Een mooi stukje samenwerking tussen AutomotiveNL, Holland High Tech, RAI Vereniging, de Nederlandse Ambassade in Frankrijk en uiteraard de deelnemende bedrijven.

Meer informatie over AutomotiveNL en de samenwerking met Frankrijk? Mail dan naar Jan Wouters (j.wouters@automotivenl.com).

______________________________________________________________________________________
Quotes van enkele standhouders:

Johan van Peperzeel (Battery Safety Solutions):
“Dit is zeker voor herhaling vatbaar, maar alleen onder de Holland High Tech vlag. Samen staan we sterk. Toegevoegde waarde ambassadeur, super.”

Rimmer Hylkema (iDTools): “Twee jaar geleden stond ik hier alleen met een stand en viel het erg tegen. Nu met de ondersteuning van AutomotiveNL en onder de Holland High Tech vlag staat er een paviljoen met een zeer professionele uitstraling en boeken wij hier ook zeer goede resultaten. Over twee jaar weer!”

Annemieke de Raad (Brightlands Materials Center): “Ik krijg hier goed zicht op de Automotive value chain. Bovendien heb ik heel veel interessante nieuwe connecties gemaakt, zowel met Franse als Nederlandse partijen. Er lopen hier gewoon de juiste mensen rond!”

Bart van Bergen (Vialle Autogas Systems): “De Equip is een uitstekend podium om ons verhaal te positioneren. Ook in Frankrijk is de transitie naar duurzamer vervoer helemaal ingezet, daar kunnen wij een bijdrage aan leveren.”

Maijke Receveur (Lightyear): “Het is goed om te zien dat onze gezamenlijke vooruitstrevendheid versterkt wordt door een samenwerking met Frankrijk. Met het enthousiasme van de nieuwe Franse ambassadeur hebben wij het volste vertrouwen in een goede positie voor Nederland in Frankrijk.”

Hugo van der Linde (AND): "Wij zijn zeer content met de organisatie van het Holland High Tech paviljoen op de EQUIP AUTO 2017 waar wij Map Fusion, een technologie om digitale wegenkaarten in real-time te updaten, hebben geïntroduceerd aan de Franse automotive industrie."

Een sfeerimpressie van deze week:

IMG 3959
IMG 3960 NIEUW
IMG 3961
IMG 3848

Meer foto's? Klik hier

Klik hier voor een kort filmpje

Klik hier voor de Holland High Tech ansichtkaart

Klik hier voor het Holland High Tech deelnemersboekje

Klik hier voor de Holland High Tech flyer

Klik hier voor de presentaties van de Holland Day

AutomotiveNL gerelateerd nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249 CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box