Nieuws-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

HHT

's-Hertogenbosch, 12 september 2017 - Marc Hendrikse is met ingang van vandaag boegbeeld van de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM). Hij volgt daarmee Amandus Lundqvist op, die vanaf de start in 2012 deze functie heeft bekleed. De naam van het nieuwe boegbeeld is op 12 september tijdens het jaarlijkse roadmapevent van de Holland High Tech community bekendgemaakt door demissionair Minister Kamp van Economische Zaken.


Marc Hendrikse is CEO van hightech-toeleverancier NTS-Group, welke in korte tijd een flinke groei heeft doorgemaakt. Hij heeft een groot netwerk, dat over de landsgrenzen reikt. Als lid van het HTSM-Topteam vertegenwoordigde hij het MKB en was hij trekker van de internationaliseringsagenda.

Hendrikse: "We hebben als topsector een mooi platform voor non-hiërarchische samenwerking opgezet. Bedrijven, onderzoekers en overheid werken nauw met elkaar samen, stemmen hun doelen op elkaar af en investeren een flink bedrag in die samenwerkingsverbanden. Samen zetten we kennis en innovaties om in kassa: de export van hightech-producten waarmee we geld verdienen. En waarmee Nederland bijdraagt aan een welvarende wereld. In Nederland en dan met name in de hightechsector zijn we wereldwijd koploper samenwerking. Dat is iets om trots op te zijn en te koesteren.

"Op de sleuteltechnologieën moet fors ingezet worden, willen we oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen kunnen bieden."

Nu gaan we een volgende fase in. Naar een nieuw kabinet. Er wordt gepleit om het beleid meer te richten op de Global Challenges. Daar zijn we het zeker mee eens; als topsector kwamen wij in 2011 al met de pay-off: "Global Challenges, High Tech Solutions". Het is echter belangrijk om het tweede deel van de pay-off niet te vergeten: zonder de High Tech komen er geen solutions voor wereldwijde maatschappelijke opgaven. Op de sleuteltechnologieën moet dus nog steeds fors ingezet worden, willen we oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen kunnen bieden."

Over Marc Hendrikse
Marc Hendrikse is CEO van de NTS-Group. Voor zijn aantreden bij voorloper Te Strake bekleedde hij managementposities in de automotive-industrie, bij DAF Trucks en BOVA. Voor die bedrijven leefde en werkte hij een langere periodes in het buitenland, in Ivoorkust, Duitsland en Frankrijk.

Naast zijn positie bij NTS is Marc Hendrikse als mede initiatiefnemer en bestuurslid betrokken bij de coöperatie Brainport Industries, die de toeleveranciers in de hightech-industrie verbindt. Ook is hij lid van het bestuur van de Stichting Brainport en zet hij zich in voor het opleiden van jongeren in de techniek, o.a. als voorzitter van de Raad van Toezicht van het ROC ter AA in Helmond.

Holland High Tech: Global Challenges, Smart Solutions
De Nederlandse hightechsector is één van de negen sectoren die het Kabinet heeft aangewezen als Nederlandse topsector. De Nederlandse hightechsector omvat een aantal nauw met elkaar verweven industrieën zoals de machine- en systeemindustrie, automotive, lucht- en ruimtevaart, semicon en de materialenindustrie. We zetten onze creativiteit in om producten, toepassingen en diensten, te bedenken, die toekomstbestendig zijn. Vaak in nauwe interdisciplinaire, open en internationale samenwerking. In sleuteltechnologieën zoals micro-/nano-elektronica, nanotechnologie, fotonica, geavanceerde materialen, halfgeleiders, elektronische componenten en -systemen. Van systeemarchitectuur tot productie. De producten worden internationaal vermarkt.

AutomotiveNL gerelateerd nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249 CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box