Nieuws-AutomotiveNL
  • Nieuwsbrief

HELMOND - De Truck Academy in Helmond is twee jaar na de oprichting 'compleet'. Scholenorganisatie Summa College heeft nu alle grote verkopers van vrachtwagens en bussen in Brabant en Limburg aan zich weten te binden. Om dat feit te vieren, zetten Summa en alle dealers dinsdagmiddag hun handtekening onder een overeenkomst voor verdere samenwerking. 

naamloos
Studenten Brent van Boxtel (links) en Wim van Heugten sleutelen aan een motorblok op de Truck Academy van het Summa College op de Automoive Campus in Helmond. © FotoMeulenhof

Dat gebeurde op de Automotive Campus waar de school is gevestigd. Hier volgen 160 leerlingen een dag in de week opleidingen tot vrachtwagenmonteur op verschillende niveau's. Op de andere vier dagen werken zij bij bedrijven zoals Loven in Helmond en Rüttchen in Veghel. 

De Truck Academy in Helmond was twee jaar geleden de eerste van negen Truck Academy's in het land. Het idee was afkomstig van brancheorganisatie Bovag. Het doel van de academie is het opleiden van meer en betere (onderhouds)monteurs voor bedrijfsvoertuigen. Daaraan dreigt een tekort te ontstaan door vergrijzing en de snelle ontwikkeling van de techniek.

Stageplekken De bedrijven die zijn aangesloten bij de Truck Academy, bieden de leerlingen door het jaar heen stageplekken en excursies aan. Daarnaast verzorgen medewerkers gastlessen op de Truck Academy. 

Bij de oprichting in 2015 deden nog niet alle dealers in Brabant en Limburg mee. Nu is dat wel het geval en hebben ook bedrijven als De Burgh, VDL Bus en Scania zich aangesloten. 

In heel Nederland zijn in totaal negen Truck Academy's. Zij krijgen ondersteuning van opleidingscentrum voor mobiliteit Innovam en OOMT (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf). 

Tags: EngineerFactory

AutomotiveNL gerelateerd nieuws

Publicaties 249x249 VACATURES 249x249
Leden 249x249 CURSUS AANBOD 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box