Home
  • Nieuwsbrief

Zoals al eerder geschreven heeft Detroit dusdanig veel te bieden, dat past onmogelijk in het korte tijdsbestek dat we hebben. Deze ochtend bezoeken we eerst Ann Arbor. Dit ligt een half uur verderop van Detroit en is onder andere bekend van de aanwezige testfaciliteiten. MCity en het nieuwe America Centre for Mobility zijn de bekendste initiatieven. TASS International is hierbij betrokken.

Ann Arbor
Tijdens de meeting in Ann Arbor krijgen we achtereenvolgens presentaties van Ann Arbor SPARK, May Mobility, elab Ventures, Pillar Technology en University of Michigan. Veelzijdig, inspirerend en prima presentatoren.

Presentaties tijdens bezoek aan Ann Arbor LR    Presentaties tijdens bezoek aan Ann Arbor

Jobs Ohio
Nog voor het middaguur zetten we koers naar het zuiden. Ohio en uiteindelijk de hoofdstad Columbus is de bestemming. De eerste stop is bij het Transportation Research Centre (TRC). Kristi Tanner van Jobs Ohio is ons eerste contactpersoon ter plekke en samen met haar hebben we het programma opgesteld. Kristi geeft een korte introductie over Ohio. Wederom een aantal mooie cijfers, samengevat is Ohio de tweede Automotive staat van de VS. Jobs Ohio is de economische ontwikkelmaatschappij van de staat en heeft een interessant business model. Funding komt namelijk uit de belastingopbrengsten van de verkoop van likeur! Al jaren een stabiel model. In economisch slechte jaren wordt er goedkopere drank gedronken, maar wel meer. In economisch betere tijden is de totale verkoop mixen maar wel duurdere drankjes. Dus een stabiele inkomstenbron en zo levert het nog wat concreets op voor de maatschappij.

Transportation Research Center
Er volgen introducties van TRC zelf, directrice Joanna Pinkerton vertelt over de testfaciliteiten, ontwikkelingen en connecties met het ecosysteem. De Ohio State University is eigenaar van het TRC. Een grote universiteit met 58.000 studenten en nog eens 50.000 medewerkers. Inhoudelijk is er grote overlap met Nederlandse Technische Universiteiten. Wellicht interessant om kennis- en studentenuitwisseling op te zetten.

Belangrijk is dat TRC onderdeel is van een breed ecosysteem. Gelegen aan de Smart Corridor van Ohio (Corridor 33), maar ook sterk verbonden aan het Smart City project van Columbus. Een andere zeer belangrijke partner is uiteraard de grote OEM'er in de nabijheid, Honda. En niet alleen als klant, maar ook als investeerder. Zo wordt er gebouwd aan een nieuwe windtunnel, een investering van 140 miljoen dollar. Wat bij testen van nieuwe systemen ook van groot belang is, is grensoverschrijdend testen. Daarom wordt er samengewerkt met de buurstaten Pennsylvania en Michigan. Deze laatste naam wordt overigens stelselmatig niet uitgesproken, men heeft het liever over 'that State Up North'.

NHTSA
Een belangrijke partner van TRC is de National Highway Traffic Safety Association (NHTSA). Als het gaat om connected, coöperatief en automatisch rijden is veiligheid natuurlijk een zeer belangrijk issue. NHTSA werkt goed samen met "onze" RDW. Tijdens een eerder bezoek kwam één van de belangrijke congressen die NHTSA mede organiseert aan de orde. Voor 2019 was er nog een kans om dit congres te organiseren. Inmiddels is dit opgepakt en wordt er hard aan gewerkt om dat voor elkaar te krijgen vlak voor of na het ITS Europe Congress over twee jaar.

High Speed Testtrack
Ons bezoek wordt afgesloten met een rit over de High-speed testfaciliteit. Een track (oval) van 7,5 mijl lang van 5 rijstroken breed, in de hoog oplopende bochten zijn 4 stroken. De maximale hellingshoek in de bocht is 36 graden. Dat is vrij steil. Om met een auto door de bocht te komen zonder 'omlaag te vallen' moet je dan ook een snelheid van 140 mijl per uur halen. Het snelheidsrecord staat overigens op 256 mijl per uur, een record uit de jaren '80. We rijden tussen de testsessies door over de baan, onze gewaarde buschauffeur heeft de rit van zijn leven! Voor een ritje over de track, klik hier.

Honda
De Japanse OEM'er Honda heeft een grote aanwezigheid in de VS en is al sinds lange tijd aanwezig in Ohio. Een paar facts: er zijn in totaal 32.5 miljoen auto's geproduceerd in Noord Amerika sinds 1982. Veel productiecapaciteit is nog steeds aanwezig in Ohio. In twee fabrieken werken in totaal 6.300 mensen aan complete vehicles. Daarnaast zijn er fabrieken waar alleen powertrains worden gemaakt, een ander richt zich op transmissions. Ook is er een aparte R&D faciliteit en uitkaard faciliteiten op TRC, waaronder een crashtest center. Een enorm belangrijke speler voor Ohio dus.

Presentatie NXP bij Honda    Presentatie NXP bij Honda

VIP diner
We hebben inmiddels aardig wat contacten gemaakt in Ohio en Columbus. Dat blijkt ook wel tijdens het VIP diner dat plaatsheeft in German Village. Een mooi gemixt gezelschap met voor mijzelf ondertussen vele bekenden die ons hartelijk begroeten. Tijdens de bijeenkomst wordt in een speciale signing ceremony de provincie Noord-Brabant toegevoegd aan de Memorandum Of Understanding die vorig jaar oktober is ondertekend door vele partijen vanuit Columbus, Ohio en Nederland. We sluiten de dag af met een drankje in Short North, de barstreet van Columbus. Morgen nog een laatste volle dag!

Signing Ceremony tijdens VIP diner    Signing Ceremony tijdens VIP diner

Tags: Mobility

AutomotiveNL News

News

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box