Home
  • Nieuwsbrief

Maandag 30 oktober, de eerste dag van het ITS World Congress in Montreal. Maar ook een dag met veel internationale contacten, van Michigan tot Copenhagen en van Columbus tot Hamburg.

Demo’s
We starten met een aantal demo’s. Het congresgebouw ligt midden in de stad, daarom vinden de demo’s in een parkeergarage plaats. Iteris showt een camera opstelling die voertuigen, fietsers en voetgangers op een kruising in beeld brengt. Niet heel revolutionair. Een andere demo is van Valeo. Twee voertuigen met een camera uitgerust, waarbij het tweede voertuig als het ware door het eerste voertuig heen kan kijken. Bijvoorbeeld om te zien of een inhaalactie veilig is. De derde demo is van Aisin Group, over Automated Valet Parking. Een voertuig dat zichzelf inparkeert heeft natuurlijk enorm potentie. Het is niet alleen makkelijk, maar bespaart ook nog eens heel veel ruimte omdat je veel dichter tegen elkaar aan kunt parkeren. Volgens Theo Thuis, werkzaam voor Q-Park en een van de deelnemers, is een besparing van 30% van de ruimte mogelijk.

VR demo Toyota                           VR demo Toyota

ITS 2021 en 2019
De lunchsessie is tevens een meet&greet met de Duitse collega’s uit Hamburg. Deze stad zal in 2021 het ITS World Congress organiseren en wil dat graag vieren met ons. Wij hebben immers het ITS Europe Congress 2019 binnengehaald. Leuk dat de Duitsers ook grensoverschrijdend denken, een delegatie uit Groningen hebben ze speciaal meegenomen als partner onder andere vanwege de connectie tussen beide havens.

Beursbezoek
De ITS beurs staat vol met partijen die de nieuwste technologieën tonen aan het publiek. Als groep maken we een tour langs verschillende exposanten. De eerste is NXP, uiteraard prominent aanwezig zowel in de missie als op de beurs. Toch wel trots op zo’n Nederlands bedrijf dat een vooraanstaande rol speelt op het gebied van connected en automated driving! We bezoeken een aantal andere stands, waaronder het Smart City Paviljoen met onze speciale aandacht voor Kopenhagen. Deze stad organiseert het congres volgend jaar maar heeft ook een grote Nederlandse inbreng met bijvoorbeeld het verkeersmanagement systeem van Technolution. Prominent in beeld gebracht op het immense scherm. De andere Smart City die we bezoeken is Columbus. Een hartelijk ontvangst, aanstaande donderdag en vrijdag zullen we Columbus bezoeken. De laatste stand die we bezoeken is van Toyata, waar een VR-demo de aandacht trekt. Dat levert bovendien leuke plaatjes op!

Meeting met Governor Rick Snyder & Michigan delegatie
In een hotel vlak tegenover het congresgebouw staat een ontmoeting met een high level delegatie uit Michigan gepland. Dé automotive staat van de Verenigde Staten, bovendien met een sterke Nederlandse inbreng. Zowel NXP, TASS International, TomTom als VDL hebben een vestiging in Detroit. De samenwerking is er dus al, die willen we graag uitbouwen. En dat ziet Michigan ook zitten. Na een sterke inleiding van Christophe van der Maat (gedeputeerde mobiliteit provincie Noord-Brabant) geven NXP en TASS een korte pitch. Daarna is het de beurt aan Steven Nelemans, de CEO van Amber Mobility. Zijn sterkte pitch wordt met open armen ontvangen. De discussie die volgt gaat niet meer over de vraag of we verder moeten samenwerken, maar eerder hoe. Het werken aan standaarden, delen van data, samen testen en trans-Atlantische projecten oppakken komen voorbij. Gouverneur Snyder lardeert zijn inbreng met een paar mooie oneliners, zoals  “If you are fully sane, you’ll never be an innovater”. Dat spreekt ons wel aan. De samenwerking wordt de komende dagen tijdens ons bezoek aan Detroit verder gebracht.

Groepsfoto met governor Snyder en Michigan delegatie     Groepsfoto met Governor Rick Snyder & Michigan delegatie

Netwerk diner
De dag wordt afgesloten met een zeer geslaagd netwerk diner. In totaal ruim 80 gasten komen samen in de sfeervolle diner-locatie. Nogmaals de complimenten voor de Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan, die als gastheer de gasten van harte welkom heet. Gasten van over de hele wereld, met legio kansen voor samenwerking.

Netwerk diner
Morgenochtend bezoek we het ITS Congress nogmaals, in de middag vliegen we naar Detroit. A Lovely City!

Tags: Mobility

AutomotiveNL News

News

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box