Home
  • Nieuwsbrief

Na de reisdag richting Montréal ging zondag 29 oktober het inhoudelijke programma van de Smart Mobility Innovatiemissie van start. Een dag om elkaar beter te leren kennen, maar ook om dieper in het Canadese Smart Mobility ecosysteem te duiken.

Inspiratie
In de ochtend was de eerste activiteit, de kick-off meeting. De officiële openingsspeech kwam van de Nederlandse ambassadeur in Canada, de heer Henk van der Zwan. Mooi om het enthousiasme van de ambassadeur en zijn mensen te zien bij het ontvangen van de Nederlandse delegatie! In het aansluitende voorstelrondje kreeg iedereen de kans om zijn of haar belangrijkste missiedoel te formuleren: ‘Getting Inspired’ was een veelgehoorde term. Naast het opdoen van inspiratie is een belangrijk doel natuurlijk ook om de BV Nederland te verkopen. Daarvoor is het nodig om samen te werken, elkaar iets te gunnen, en met een duidelijk verhaal te komen (Why The Netherlands?) inclusief bewijsmateriaal. Want we zijn niet het enige land ter wereld dat met Smart Mobility bezig is… Aan delegatieleider Daan de Cloe (directeur Mobility & Logistics TNO) de taak om dit strak neer te zetten!

Speech ambassadeur          Speech van de Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan.

Presentatie Daan de Cloe delegatieleider          Presentatie Daan de Cloe, delegatieleider.

ITS Canada
Hoewel het ITS Congress formeel nog niet van start is (opening is maandag), waren we toch al op de congreslocatie. In een middagsessie presenteerde de Nederlandse delegatie zich aan de Canadese Smart Mobility community, verenigd in ITS Canada. Leuk om te zien dat een Nederlandse een belangrijke rol vervult binnen ITS Canada: General Manager Janneke van der Zee. We werden meteen uitgenodigd voor de receptie van ITS Canada ter ere van het 20-jarig bestaan van deze organisatie later in de middag.

IMG 20171029 WA0011          Smart Mobility delegatie voor het congres gebouw.

Smart Mobility in Montréal
Via een aantal presentaties kregen we meer details over de Smart Mobility programma’s en aanpak van de Canadezen. Montréal blijkt 2500 verkeerslichten te hebben, waarvan recent 75% slimmer is gemaakt. Het inmiddels minder bekende maar nog steeds grote BlackBerry QNX blijkt groot te zijn als software platform met verschillende OEM’s als klant, inmiddels in 60 miljoen voertuigen. Je ziet het merk nergens meer, maar dus wel degelijk aanwezig. Met de focus steeds meer op ADAS, Connected Cars en Autonomous Vehicles, ook getuige het Autonomous Vehicle Innovation Centre.

National Research Council
Een volgende interessante presentatie werd verzorgd door de Canadese nationale onderzoeksorganisatie NRC (niet te verwarren met de krant). Een grote club, met verschillende R&D programma’s, onder andere gericht op Automotive and Transportation. Wederom een oproep tot samenwerking, ook omdat we een belangrijke gemeenschappelijkheid hebben: zowel Canada als Nederland grenzen aan een groot Automotive land.

Maandag
Morgen verder, dan start de beurs en zullen we demo’s en exposanten bezoeken. In de middag staat er een afspraak met Gouverneur Snyder van Michigan gepland. Hem spraken we eerder tijdens de IAA in Frankfurt, doel nu is om de samenwerking te versterken en ook concretiseren. Zeker met het bezoek aan Detroit later deze week in het vooruitzicht!

Au revoir!
Bram Hendrix

Tags: Mobility

AutomotiveNL News

News

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box