Home
  • Nieuwsbrief

Duitslandnieuws.nl 

Nederland toont dat het verder is in het denken rond emobility, maar heeft Duitse partners hard nodig om van deze ideeën de wereldstandaard te maken. Duitslandnieuws sprak op emobilitybeurs EVS30 in Stuttgart tal van experts die voorop lopen in de samenwerking tussen beide landen.

Paneldiscussie over de toekomst van emobility met Nederlandse en Duitse experts. Foto: Duitslandnieuws

Het denkproces rond emobility is in Nederland verder gevorderd dan in Duitsland, maar de Nederlanders komen zonder samenwerking met de oosterburen internationaal niet veel verder. Dat blijkt onder meer uit gesprekken met vooraanstaande experts en politici uit beide landen.

Een goed voorbeeld van de laatste stand van zaken is het artikel in het toonaangevende economische tijdschrift WirtschaftsWoche. De redacteur van dienst reed naar Nederland met de vraag hoe het daar toch lukt om elektrisch rijden te stimuleren, met veel minder subsidie dan in voorbeeldland Noorwegen. De journalist stelt zelfs de vraag: “waarom wil het maar niet lukken met elektrisch rijden in Duitsland? Ondanks genereuze premies en een van de sterkste auto-industrieën ter wereld?”

Lees verder.

Tags: Vehicle

AutomotiveNL News

News

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box