Home
  • Nieuwsbrief

De Nederlandse industrie vertoont een buitengewone hoge groei. Vooral de machinebouw en de elektrotechnische industrie maken hoogtijdagen door.

De inkoopmanagersindex van inkooporganisatie Nevi steeg afgelopen maand naar 59,7, het hoogste niveau sinds februari 2011. Boven de 50 duidt de index op groei van de industrie, eronder op krimp. Nederland steekt gunstig af tegen andere landen in de eurozone. "Dit cijfer is een bevestiging dat het goed blijft gaan met de industrie", zegt INGeconoom Jurjen Witteveen. "Wij verwachten dat de industrie dit jaar een groei van 3,5% zal doormaken. De hightech, dat is machinebouw en elektrotechnische industrie, springt daar echt uit. De groei van de hightech gaat richting de 10%. Dat is echt heel veel." 

Nederland is heel sterk in deze technologische industrie, aldus Witteveen. "We zijn goed gepositioneerd in de machinebouw. Dat gaat uiteraard over ASML, maar ook over de automotive-industrie. Nederland is heel innovatief en in de machinebouw komt veel technologie bij elkaar."

Industrie op volle toeren

Lees verder.

AutomotiveNL News

News

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box