Home
  • Nieuwsbrief

                                                                                                                       Provincie logo
Brabant heeft zéér veel innovatieve bedrijven. De provincie vindt dat belangrijk. Om die innovatie te ondersteunen, is het zaak om bedrijven te laten samenwerken. En ze dus bijvoorbeeld samen te brengen. Op campussen of in clusters. Zo krijg je toplocaties, topbedrijven en topsectoren. Brabant Magazine zet dit jaar elke editie een campus in de schijnwerpers. Deze keer: de Automotive Campus in Helmond.


Slimme mobiliteit
Op de Automotive Campus draait het sinds de oprichting in 2009 om automotive en slimme mobiliteit. Trefwoorden zijn slim, groen, samen, veilig en zuinig. Het is niet voor niets dat bij de ingang van het zogenoemde Automotive House een model staat van een futuristische sportauto die zo'n beetje alles kan. Je hoeft geen expert te zijn om te beseffen dat automotive één van de belangrijkste trefwoorden van de 21e eeuw is. Zelfrijdende of elektrische auto's, bussen en treinen; dat alles wordt meer en meer gemeengoed dankzij ontwikkelingen zoals die onder meer op de Automotive Campus worden gerealiseerd. Maar er wordt op de campus ook gewerkt en nagedacht over superslimme stoplichten en auto's die met kastjes langs de weg praten.

Lex Boon
Meer bewoners
Lex Boon uit Eindhoven is sinds 1 april directeur van de Automotive Campus in Helmond. Het is zijn taak om nóg meer bedrijven en banen op de campus te krijgen. Ook is het versterken van juist die samenwerking tussen alle organisaties, bedrijven, instituten en overheden zijn hoofdopdracht. "Aan aandacht geen gebrek, maar de vraag is: waar leidt dat toe?" Zo formuleert Boon de retorische vraag. "Er moeten inderdaad meer bewoners komen. We mogen kritischer zijn op de energie die alle partijen in deze campus steken en wat we ermee doen. We mogen wat meer proactief zijn dan reactief."

Lees verder.Tags: MobilityVehicle

AutomotiveNL News

News

PUBLICATIONS 249x249 VACANCIES 249x249
Members 249x249  EDUCATION PROGRAMME 249x249

AutomotiveNL - Twitter

S5 Box